Monsieur Porochenko, quelle justice pour les morts du Maidan ?

[FR] A l’occasion de la visite officielle du Président ukrainien, Petro Porochenko, en France  une tribune a été publié dans “Mediapart” pour demander une commission d’enquête internationale et indépendante sur les crimes perpétrés contre les manifestants du Maidan.

[UKR] З нагоди офіційного візиту Президента Україна, Петра Порошенка, до Франції громадські активісти опублікували у відомій французькій газеті “Mediapart” відкритого листа із вимогою створення незалежної слідчої комісії щодо розслідування злочинів своєних проти мітингувальників на Майдані.

Переклад відкритого листа українською:

Пане Порошенко, якi справедливість та правосуддя для загиблих Майдану?

У середу, 22 квітня, Президент України Петро Порошенко буде в Парижі з офіційним візитом. Зустріч глав французької та української держав відбувається за складних міжнародних обставин та в умовах крихкого припинення вогню на сході Україні. Очевидним є те, що Україна не зможе захистити свою територіальну цілісність без підтримки європейських союзників, а її доля матиме вирішальне значення для майбутнього Європи.

31 березня, в той час, коли мир в Україні перебуває під загрозою, Рада Європи опублікувала звіт Дорадчого комітету по спостереженню за розслідуванням злочинів, скоєних більш, як рік тому проти українських мітингуючих на Майдані у Києві. Висновки зі звіту очевидні: тільки незалежна міжнародна слідча комісія дозволить пролити світло на ці трагічні події. У листопаді 2013 року, український народ піднявся на знак протесту проти корумпованого режиму президента Януковича, який незважаючи на всі очікування, відмовився підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Відповіддю на їх боротьбу за свободу і демократію стало жахливе насильство.

Через рік після вбивств на Майдані, запит на неупереджене правосуддя актуальний, як ніколи. Обов’язок Президента України – показати, що принципи верховенства Прав Людини, за які сотні українських громадян віддали своє життя, лежать в основі нової демократичної України, яку він хоче збудувати. Обов’язок міжнародної спільности – підтримувати Україну в процесі проведення необхідного незалежного міжнародного розслідування.

Пане Президенте України, майже 80 000 людей зорганізувались довкола петиції (“Україна закликає до справедливості і правосуддя!!!‪#‎Євромайдан‬“), щоб підтримувати і захистити фундаментальну засаду, що неупереджене правосуддя необхідне для повернення українцям їх гідності. Кількість підписів зростає з кожним днем. Ваш обов’язок – не допустити, щоб злочини, вчинені проти мітингувальників Майдану, проти українського народу, залишились безкарними.

Анна Перегінець, Прес-секретар петиції “Україна взиває до справедливості і правосуддя!!! #Євромайдан”
Олексій Прокоп’єв, президент асоціації Росія-Свободи
П’єр Тартаковський, президент Ліги з Прав Людини
Борис Найман, викладач Університету Париж-Кретей
Анна Гармаш, український активіст
Ігор Решетняк, український активіст
Еван О’Коннелл, європейський активіст

Vous aimerez aussi...

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *